joi, 8 mai 2014

Her.Un viitor foarte probabil !


  
Incotro ne indreptam ? Asta e intrebarea care mi-a venit dupa ce am vazut filmul HER. Tin sa precizez pentru cei ce nu au avut placerea de a-l vedea , ca acest articol va contine spoilere, din filme inclusiv cel in cauza.

Pe scurt: povestea unui tip ce ajunge sa se indragosteasca de un OS ( operating sistem ) , personalizat cu vocea unei femei. Pe cat de tampita pare ideea, pe atat de posibila ,zic eu. Deja fara sa ne dam seama ne iubim PC-urile, si tot ceea ce tine de ele, fara sa ne dam poate seama. De la Fb la Candy Crush, Messenger si multe altele, telefoane smart ( mai inteligente si mai rapide decat pc-urile de acum cativa ani ), si tot felu de gadgeturi. Pentru mine filmul HER, este cam singurul sf.( science fiction ) cu referire la AI ( Inteligenta Artificiala ), cel mai aproape de adevarul probabil. Pana la urma, unii oameni nu vor altceva decat sa fie alaturi de cineva care sa ii inteleaga, sa ii placa asa cum sunt ei iar pentru ca exista peroane care nu reusesc sa socializeze foarte usor face-to-face ideea unui OS constient de care cineva sa nu se poata desparti, poate chiar iubi nu mi e pare asa imposibila. 

Va recomand  filmul dar nu inainte de a va inarma cu rabdare . Are tendinta de a deveni plicticos pe alocuri si eventual inainte de al viziona si  intelege pe deplin va mai recomad 3 filme cu 3 idei total diferite dar pus cap la cap foarte apropiat de ideea acestui film si viitorul probabil al omenirii.  Wall-E , AI si Transcendence

Vizionare Placuta :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu